Sunday, July 13, 2014

Beza Vitamin C dengan Vitamin E Untuk Kecantikan

Tiba-tiba saya macam terpanggil lah pulak nak buat entri ni. Apa beza Vitamin C dengan Vitamin E dalam fungsinya dalam kecantikan.

Yelah kan kadang2 orang macam tertanya-tanya, dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee ada sampai 4 vitamin. Tak boleh ke ambil satu jenis jer?

Ibarat servis kereta. Boleh tak kalau nak tukar minyak hitam jer tapi tanak buat balancing alignment tayar, tanak tukar minyak stering, dan lain2. Jawabnya boleh jer tapi anda tak dapatlah hasil yang maksimum. Sebab setiap satu tu punya fungsi dan tujuan nya yang tersendiri.

Sama juga kenapa kena ambil macam2 vitamin dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee macam dalam gambar kat bawah ni kan.


SET KECANTIKAN SHAKLEE

Mula-mula sekali ketahui fungsi setiap vitamin. Dari situ anda akan faham kenapa kena ambil semua dan bukan satu jenis sahaja kalau nak hasil yang tip-top macam dalam testimoni lah kan .. heheee

ESP ialah sumber protein terbaik. Fungsi protein ialah untuk membantu sel2 kulit bertukar ganti dengan sempurna. Sel kulit kita sebenarnya bertukar setiap 21 hari. Haaa.. baru tahu? Yer ia bertukar ganti. Tapi awat kulit rupa itu je? Tak macam kulit baru pun. Haaa.. tulah sebabnya. Sebab kulit tidak mendapat bekalan protein yang baik dan mencukupi. Jadi macam mana kulit nak bertukar ganti dengan sempurna. Maka, anda WAJIB AMBIL ESP SHAKLEE.Sumber protein non-GMO yang terbaik hanya dari Shaklee.

B Complex pula apa fungsinya? Jangan pandang remeh pada B Complex yer. You all tahu tak artis ramai tau yang amalkan B Complex. Salah seorang yang saya betul2 ingat ialah Datin Norjuma. Ala owner tudung AJ tu. Tudung bawal Aidijuma tu. Haaa.. tau kan? Cer tengok kulit dia. Lembab jer. Memang lah kulit dia memang dan cantik. Tapi kalau takde maintenance susah juga nak kekal cantik kan. Fungsi B Complex ialah untuk melembabkan kulit. B Complex ni apa doa buat dia bantu penghasilan sel darah merah. Sel darah merah ni bawa oksigen ke seluruh kulit. Bila kulit cukup oksigen, maka kulit tu akan jadi lembab, cantik jer dan tidak kering. Awas dengan kulit kering yer. Kulit kering buat kita nampak 10 tahun lebih tua dari usia sebenar. 

Vitamin C apa gunanya? Bukan masa selsema jer kena makan Vitamin C. Haishhh.. propa tu. You all tahu tak berapa ramai orang yang amalkan Vitamin C untuk kecantikan kulit. Bukan takat kulit muka tapi kulit seluruh tubuh. Kalau Vitamin C ni tak bagus takan lah ada orang cucuk Vitamin C kan. Cucuk Vitamin C tu sebab nak cepat. Vitamin C ni tujuan nya untuk membantu kulit menghasilkan kolagen. Bila kulit tak cukup kolagen mula lah kendur sana kendur sini. Free jer nampak tua 10 tahun dari usia sebenar. Takutttt ........

Vitamin E pulak apa fungsinya? Haaa.. Vitamin E ni sebenarnya dia bertindak macam pelindung tau. Bila kita konsisten makan Vitamin E, kulit kita terhindar dari dirosakkan oleh sinaran UV, habuk, asap, bakteria di sekeliling. Nampak remeh? Jangan you all. Sinaran UV menyebabkan kulit jadi legam (tanak kulit hitam kan?), sebabkan jeragat (nak ke muka berjeragat?), sebabkan kanser kulit (nauzubillah), sebabkan kulit jadi cepat berkedut. Cuba anda tengok orang2 yang kerja dia berjemur pagi ke petang. Orang2 ni biasanya nampak tua kan? Buruh binaan contohnya. Yer mereka nampak tua. Tapi cuba tanya berapa umur. Muda lagi sebenarnya. Yes, maka dengan sebab itu, pengambilan Vitamin E adalah WAJIB UNTUK KEKAL NAMPAK MUDA. 
Eh, orang kata Vitamin E bantu cepat hilangkan parut. Macam mana tu? Yer, kulit kita sebenarnya semulajadi akan hilangkan parut. Hebat ciptaan ALLAH SWT ni. Tubuh kita ada natural healing. Tapi proses healing ni jadi terganggu atau lambat dek radikal bebas macam radiasi UV dari cahaya matahari, habuk, asap. Kulit tu baru nak hilang parut, dah rosak balik dek radikal bebas tadi. Jadi Vitamin E ni dia bertindak macam pelindung. Maka cepatlah kulit kita tu sembuhnya, hilang parutnya. Haaa.. sebab tulah orang kata Vitamin E ni bagus untuk hilangkan parut, halang pembentukan kedut2 halus dan untuk anti penuaan.

Wahhh.. panjang lebar saya menulis.
Menulis dari hati .. awak :-)

So now semua dah faham kan kenapa mesti ambil semua, set lengkap dan bukan separuh-separuh.

Untuk membeli Set Skincare Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET SKINCARE SHAKLEE

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian dengan " Harga Istimewa ",

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...